Dedal
Ересиарх
В чём? Что есть пострадавшие журналисты? Нет -это правда. А в том, что по всем журналистам систематически стреляют специально -врут. Я давал ссылку на ютуб -это атиянуковский источник, сходных стримов очень много, я могу выложить ещё ссылки. Я смотрю их сам и вижу процесс on-line .Там ясно видно откуда и как ведётся съёмка. Если бы менты им не позволяли ходить рядом с собой, то такие съёмки были бы невозможны. Не исключаю, что в некоторых стреляли специально. Если он сперва кидает покрышки в огонь или бутылку в мента, а потом пробует заснять красивый результат, то получит пулю и тут обижаться нефиг.
Закон звучит так:Эти запреты есть... Но новые законы-то запрещают устанавливать палатки, что уже совсем другой коленкор.
"Участь у зборах, мітингу, вуличному поході, демонстрації, іншому масовому заході в масці, шоломі або з використанням інших засобів чи способів маскування з метою уникнення ідентифікації особи або наявність у особи, яка бере участь у такому заході, відкритого вогню, піротехнічних засобів (освітлювальних, сигнальних, імітаційних), зброї, спеціальних засобів самооборони, заряджених речовинами сльозоточивої або дратівної дії, вибухових чи легкозаймистих речовин, предметів, спеціально пристосованих чи заздалегідь заготовлених для вчинення протиправних дій, а також участь у такому заході без дозволу органів внутрішніх справ у форменому одязі, що повторює або схожий на формений одяг працівників правоохоронних органів чи військовослужбовців, -
тягнуть за собою накладення штрафу від ста п’ятдесяти до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.
Встановлення без дозволу органів внутрішніх справ для проведення зборів, мітингів, вуличних походів чи демонстрацій або під час їх проведення конструкцій, палаток чи інших малих архітектурних форм, предметів чи конструкцій, що використовуються як сцена, звукопідсилювальної апаратури, -
тягне за собою накладення штрафу від двохсот п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб";
Не вижу проблемы. Митинг должен быть легальным. Получай разрешение и вперёд. Ставить палатки и сцену на проезжей части, в местах прохода людей, коммуникаций -нельзя нигде.
Впрочем, я не спорю, что данный закон ограничивает свободу собраний. Но он не такой уж драконовский, как его рисуют и интерпретируют.